Μεγάλη επιτυχία και καταξίωση για τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery» ήρθε από το εξωτερικό. Το χάλκινο μετάλλιο έλαβε η μπύρα  Voreia Stout στο διεθνή διαγωνισμό ‘Brussels Beer Challenge’ στην κατηγορία ‘Stout-Porter Beer’. O διαγωνισμός διεξήχθη επιτυχώς στην Αμβέρσα του Βελγίου, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά πάνω από 1.100 μπύρες από όλον τον κόσμο. 75 καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες από το κλάδο της μπύρας από όλον τον κόσμο αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή που δοκίμασε και ανέδειξε τις καλύτερες συνταγές μέσα από μία διαδικασία τυφλής δοκιμής. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώθηκαν οι νικητήριες μπύρες και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η Voreia Stout είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού. Παράλληλα, η χρήση αυθεντικής, Γαλλικής μαύρης σοκολάτας Valrhona αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία που διακρίνει τη συνταγή της. Πρόκειται για μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη Ale μακράς ωρίμανσης, που χαρακτηρίζεται από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδες αφρό. Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα. Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα γεμάτο και πυκνό, με τη ζύμωση να ξεκινά με 18 Plato, παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ που αγγίζει τους 6 βαθμούς. Διατίθεται σε φιάλες 330 ml και συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσιο και χοίρινο κρέας, barbeque sauce, τρούφα, cheddar, blue cheese, οστρακοειδή και μαλάκια. Επιπλέον, μπορεί να συνοδευτεί και με γλυκά, όπως κέικ σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας ή παγωτό βανίλιας.

Η Voreia Stout ξεκίνησε το ταξίδι της στην ελληνική αγορά το Δεκέμβριο του 2014, κατακτώντας λαμπερές κριτικές από τους γευσιγνώστες του κλάδου και τους φίλους του ζύθου. Άμεσα ακολούθησε το δρόμο των εξαγωγών μαζί με τους υπόλοιπους κωδικούς της Μικροζυθοποιίας Σερρών σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκεται και στην αγορά της Αυστραλίας.